Fødselsfotografering

Dette er en type fotografering som har vært populær i USA en god stund, og som nå er på full fart inn som et anerkjent tilbud også i Norge. Johanna Grønneberg og Sigrid Bonde Tusvik er blant kvinnene som har banet vei og vist at fødsler ikke er tabu, men noe vakkert og naturlig. Leier du en fotograf til fødselen får du helt unike bilder fra det første møtet mellom foreldre og barn.


Fødselen av et barn står for de fleste foreldre som det største øyeblikket i livene deres. Som regel er det far som får ansvaret for kameraet på fødestua, noe som ikke alltid gir de bildene man drømte om på forhånd. De fleste fedre er så beveget at hvis de i det hele tatt husker å ta bilder, så er det med skjelvende hånd, og resultatet blir ofte uskarpe bilder. En profesjonell fødselsfotograf gir far frie hender til å gi mor den støtte og omsorg hun trenger, og begge foreldrene kan møte det lille barnet med hele seg fra første stund.

Slik foregår fødselsfotografering:

Foreldrene tar kontakt omtrent midtveis i svangerskapet. En samtale i forkant av fotograferingen, hvor jeg blir kjent med den vordende mor og hennes ønsker og tanker om fotograferingen, er inkludert i prisen. Jeg anbefaler at vi møtes ansikt til ansikt, slik at jeg ikke er en fremmed som dukker opp på fødestua.


Ved bestilling av fotografering setter jeg av to uker før og to uker etter termin. Da er jeg på vakt og har telefon, kamera og bil tilgjengelig 24/7. Jeg tar et depositum på 1.250 kr. for å holde av tid.


Dere informerer når det er sannsynlig at fødselen nærmer seg. Når fødselen er i gang (aktiv fase) ringer dere og gir beskjed. Er dere i tvil, er jordmor en god referanse. Jeg kommer på kort varsel.


Når jeg ankommer fødestua skjer alt på den fødendes premisser! Jeg har selv født fire barn og har stor respekt for den fødende og hennes følelser og behov. Jeg forholder meg til min oppgave som fotograf og opptrer så diskrét som mulig.


Fødselsfotografering inkluderer fotografering inntil to timer etter forløsning.


Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å bestille fødselsfotografering eller hvis du lurer på noe!