Nyfødtfotografering

Fotografering av nyfødte skjer helst i løpet av 10 dager etter fødselen. Når babyen er mer enn 14 dager gammel kan man ikke regne med å få de typiske poseringene som kjennetegner nettopp disse bildene. Helt nyfødte sover ofte tungt og er lett formbare. Mesteparten av fotograferingen foregår som regel mens barnet sover.


Som fotograf er det viktig å være godt forberedt før en nyfødtfotografering. Hver økt planlegges og forberedes forskjellig. Rekvisitter skal innhentes, utstyret renses og location/studio klargjøres. Det aller beste er om foreldrene kan avse tid til en prat i forkant, slik at vi er enige om hva dere ønsker.


Under en nyfødtfotografering er det viktig å ha god tid. Babyen merker med en gang hvis det er stress. Jeg setter av minst tre timer til hver nyfødtfotografering, slik at alt kan foregå i et rolig tempo. Tålmodighet hos både fotograf og foreldre er viktig for å få et så godt resultat som mulig.


Det er også viktig at foreldrene er rolige og ikke stresser før fotograferingen. Disse følelsene smitter over på babyen, som kan bli utrygg og sutrete. Planlegg denne dagen godt og møt opp i god tid. Skulle dere likevel bli forsinket er det fint om dere varsler meg så snart som mulig.

Ofte stilte spørsmål:

1. Når bør vi bestille time?

Nyfødte portretter er unike ved at de ikke kan planlegges måneder i forveien. Ta gjerne kontakt i god tid før fødselen, slik at jeg kan ta hensyn til deres termindato i min kalender. Ring eller send SMS kort tid etter fødselen slik at vi kan avtale nærmere tid for fotograferingen.

2. Hva skal vi ha med til fotograferingen?

Ta med bleier og mat til babyen dersom du ikke ammer. Dersom dere ønsker å ta med personlige rekvisitter (kurver, tepper, luer, leker osv.) er det selvfølgelig helt i orden.

3. Skal jeg gi babyen mat før vi kommer?

Hvis babyen ikke er sulten kan du gjerne vente med å gi mat til rett før fotograferingen, slik at den kanskje sovner. De beste motivene får man gjerne når babyen sover godt.

4. Hva skjer hvis babyen gråter og fotograferingn ikke lar seg gjennomføre?

Fotograferingen skjer alltid på babyens premisser! Skulle det vise seg at babyen har vondt i magen, virker utrygg eller viser andre tegn til mistrivsel avbrytes fotograferingen. Dersom dette skjer vil dere få tilbud om en ny time eller eventuelt få refundert halve beløpet for fotograferingen.

5. Kan du komme hjem til oss og ta bildene?

Jeg har transportabelt lysutstyr, bakgrunnsoppheng og rekvisitter som gjør at jeg kan ta bilder av god kvalitet også utenfor studio. Ofte vil babyen føle seg tryggere og mer rolig i sine kjente omgivelser.

6. Hvor lang tid tar det før vi får bildene?

Anslagsvis mellom to og fire uker. Bildene leveres som nedlastbare filer i full oppløsning.


Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å bestille nyfødtfotografering eller hvis det er noe mer du lurer på!